Frans Jansen wil zijn oude maten nog wel eens terug zien

Frans Jansen
Frans Jansen

Frans Jansen stuurde Retourtje Doesburg een bericht waarin hij reageert op de herinneringen van zijn oud-klasgenoot Johannes (Hans) Olijslager vanuit Finland. ‘Als ik mij goed herinner kwam Hans toen uit Dieren,’ schrijft Jansen. ‘Ik heb zelf in 1965 enkele weken op de oude school gezeten maar ben daarna snel verhuisd naar de nieuwe school.’

Jansen weet nog dat hij bij de opening op vrijdagavond met zijn klasgenoten in overall en met brandende fakkels door de binnenstad moest trekken. ‘Dat dat in een overall moest vonden wij eigenlijk maar maar niks, ‘ herinnert hij zich. Frans stuurde deze schitterende oude een foto mee, die aan het begin van het eerste schooljaar is genomen. In overall natuurlijk. ‘Daar moest thuis eerst de naam op worden geborduurd.’

De beste leraar ooit

De leraren die door Hans Olijslager worden genoemd kan Jansen zich uiteraard ook herinneren. Toch mist hij enkele namen in het lijstje zoals Otten en vooral Wim Derksen, voor Frans Jansen de beste leraar die hij ooit heeft gehad.

Na zijn opleiding als timmerman heeft Frans dat vak nooit echt uitgeoefend, behalve dan als hobby. Hij woont sinds 1977 in Doetinchem maar werkt al vanaf 1970 bij Ubbink aan de Verhuellweg in Doesburg. Daar begon hij in het magazijn waarna hij switchte naar inkoop. Inmiddels is hij alweer zo’n 20 jaar internationaal inkoop-manager.

Frans Jansen zou het fantastisch vinden om al zijn oude maten nog eens terug te zien, en meldt zich als voorproefje daarop nu alvast aan als ondersteuner van het project om het kunstwerk van Homan aan Doesburg terug te geven. Wij zijn hem daarvoor, en voor zijn bijdrage dankbaar.

  • Heeft u ook beeldmateriaal of herinneringen aan de oude technische school. Laat het ons weten via deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *