Wandreliëf LTS van Jan Homan zaterdag terug in Doesburg

041-onderdelen-mozaiek-van-jan-homan-2Aanstaande zaterdag 21 mei rond de klok van 11.00 uur komt Jan Homan’s wandreliëf ‘Het Oude Ambacht’ terug naar Doesburg. De 60 losse elementen worden opgeslagen in de loods van Woonservice IJsselland (op het terrein aan de Halve Maanweg – bij de Brandweerkazerne).

Gezien het vele en tijdrovende werk dat die ochtend moet worden verzet is ervoor gekozen hier geen officiële gebeurtenis van te maken. Omdat veel Doesburgers toch ‘live’ getuige willen zijn van dit unieke moment is iedereen uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Het transport wordt begeleid door Eddy Berentsen, die als ambtenaar indertijd betrokken was bij de plaatsing van het kunstwerk en die nauw met Homan heeft samengewerkt. De oplegger, die beschikbaar is gesteld door het Doesburgse bedrijf Rotra, wordt bestuurd door chauffeur Ingo Berendonk.

De terugkeer van het kunstwerk is mede mogelijk gemaakt door Rabobank Graafschap, Woonservice IJsselland, De Doesburgse Gestichten van Weldadigheid en de Stichting Doesburgs Goed.

De organisatoren vragen op voorhand uw begrip voor mogelijke afwijkingen in het tijdschema.